Etesi Általános Iskola

ISKOLA

Igazgatónő: Szűcsné Mátrai Éva
címe: 3136 Etes Iskola út 5.
Tel: 06 32 446 – 037

Mottó:

„Az iskola dolga,
Hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
Hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
Hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretnénk csinálni.”
Szent-Györgyi Albert/

Az Etesi Általános Iskola a tanulók nevelését-oktatását két községben oldja meg. A gesztoriskola Etesen, míg a tagiskola Litkén működik.

Az iskola pedagógusai egyaránt odafigyelnek a tanulók tehetséggondozására és a hátrányos helyzetű tanulókra is. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat az integrációs- és az „Útravaló-Macika” ösztöndíj program keretében fejlesztik, míg a tehetséges tanulók művészeti foglalkozásokon, szakkörökön bővíthetik tudásukat.

Tagjai a Hibó Tamás Művészeti Iskolának, sikeresen működnek a színjáték, moderntánc, és képzőművészeti csoportjaik. Előadásaik, alkotásaik színesítik a falu rendezvényeit.

A tanulók több alkalommal nyertek a különböző szaktárgyi, környezet, természetismeret és egészséges életmód vetélkedőkön, bizonyítva, hogy odafigyelnek az őket körülvevő környezetükre, készek cselekedni is érte. Ezért aktívan tevékenykednek a faluszépítő akciókban, hulladékgyűjtésben. Elnyerték a Madárbarát iskolakert címet is. A Bozsik-program keretében sokan és aktívan sportolnak. Rendszeresen bekapcsolódnak a Gyermekekért Baráti Kör és a Grund Klubhálózat által szervezett közösségi programokba, versenyekbe.